Прокуратура розслідує захоплення  Федоруком майна «Ірпіньводоканалу» 
image

Прокуратура розпочала розслідування щодо спроби Бучанської міської ради незаконно привласнити артезіанську свердловину, яка є власністю Ірпінської громади та перебуває на балансі комунального підприємства «Ірпіньводоканал». Про це повідомило джерело в правоохоронних органах. 

11 лютого «Ірпіньводоканал» звернувся до Бучанськоїокружної прокуратури з заявою про вчинення кримінального правопорушення. Як зазначається в документі, підприємству стало відомо про те, що в червні 2018 р. державний реєстратор Гостомельської селищної ради Богдан Адамчук вніс до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про право власності Бучанськоїміськради на будівлю для обслуговування свердловини в м. Буча по вул. Пушкінській, 80. Реєстраційна дія була проведена на підставі рішення органу місцевого самоврядування та інвентаризаційної справи, поданої посадовими особами Бучанської міськради. 

У заяві до прокуратури повідомляється, що артезіанська свердловина, розташована в Бучі по вул. Пушкінській, 80, із1992 р. належить Ірпінській громаді. 

«Ірпінська міська рада вказаний об’єкт у комунальну власність Бучанської міської ради не передавала, жодних документів з цього приводу не складала та не підписувала.Натомість службові особи Бучанської міської ради із залученням інших осіб, у тому числі державного реєстратора, зловживаючи своїм службовим становищем, без інформування власника майна – Ірпінської міської ради, а також балансоутримувача майна – КП “Ірпіньводоканал”, використовуючи юридично нікчемні документи, без будь-яких на те підстав вжили заходів щодо незаконного заволодіння вказаним об’єктом нерухомості», – відзначають автори документа.

Наголошується також, що реєстратор вніс відомості до Єдиного держреєстру, «зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, діючи на користь службових осіб Бучанської міської ради за попередньою змовою з ними, достеменно знаючи про відсутність законних підстав для вчинення реєстраційної дії».

На переконання керівництва «Ірпіньводоканалу», в діях посадових осіб Бучанської міськради вбачаються ознакикримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), а в діях держреєстратора – злочину, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 ККУ (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги). 

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що комунальне підприємство «Бучасервіс» намагається отримати оплату за послуги, які надає жителям Бучі та Ворзеля КП «Ірпіньводоканал». Зокрема, КП «Бучасервіс» розповсюдило повідомлення про свої тарифи на ці послуги.    

15 Feb 2022 08:44