Федорук планує перетворити Бучу на бетонне гетто
image

Нарешті стали зрозумілі причини, чому мер Бучі Анатолій Федорук із таким шаленим поспіхом намагався створити на базі КП «Бучасервіс» власний водоканал. Справа в тому, що це дозволило Федоруку видати технічні умови на водопостачання та водовідведення забудовникам для шаленої багатоповерхової забудови Бучі. КП «Бучасервіс» уже видало техумови на воду трьом забудовникам. Це означає, що найближчим часом у Бучі з’явиться ще 100 000 квадратних метрів багатоповерхового житла, що повністю паралізує Варшавську трасу і спричинить найбільший транспортний колапс в Україні. При такій забудові Бучі потрібно ще 5 нових шкіл та 7 дитячих садочків. Втім, наразі Федорук планує тільки зведення багатоповерхівок. Про майбутню соціальну інфраструктуру з вуст мера чомусь нічого не чути.

Про видачу технічних умов свідчать документи, які потрапили в розпорядження журналістів. Зокрема, 8 листопада минулого року були видані техумови на приєднання до систем централізованого водопостачання й водовідведення комплексу багатоквартирних житлових будинків, який планують збудувати на вул. Нове шосе – між вулицями Депутатською та Проєктною. Упродовж п’яти років багатоповерхівками забудують майже 28 гектарів території. 

Також 21 вересня 2021 р. КП «Бучасервіс» видало технічні умови на приєднання до систем централізованого водовідведення майбутнього котеджного містечка, яке мають здати вже цього року на вул. Котляревського, 28. Площа ділянки під забудову – 2,5 га. Крім того, ТУ на водовідведення 15 грудня отримали проєктувальники будівництва нового корпусу приватного вишу – «Українського гуманітарного інституту» – на вул. Інститутській, 14.

Усі документи підписані тодішнім керівником «Бучасервісу» Сергієм Мостіпакою, якого правоохоронні органи підозрюють в організації злочинної групи, що привласнила більш ніж 2 млн грн із держбюджету. 

Варто звернути увагу на те, що згідно з рішенням Бучанської міської ради КП «Бучасервіс» отримало дозвіл на спеціальне водокористування 21 грудня 2021 р. та розпочинає свою діяльність із водопостачання та водовідведення лише з 1 березня ц. р. Постає питання: на яких підставах це підприємство видавало технічні умови в період із 21 вересня по 15 грудня 2021 р.?

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що «Бучасервіс» намагається отримати оплату за послуги, які надає жителям Бучі та Ворзеля КП «Ірпіньводоканал». Зокрема, КП «Бучасервіс» розповсюдило повідомлення про свої тарифи на ці послуги.

Разом з тим, юристи вважають видані забудовникам технічні умови на водопостачання та водовідведення нікчемними і застерігають, що на цій підставі забудовникам можуть бути скасовані дозвільні документи на ведення будівництва. При цьому правники рекомендують забудовникам звертатися щодо отримання техумов до єдиної організації, яка має право видавати відповідні документи – до КП “Ірпіньводоканал”.

E2BA9C26-20C1-4226-A1FC-AFAECCCDF1B6
16 Feb 2022 14:44