Федорук маніпулює свідомістю громади, використовуючи свої інформресурси 
image

Бучанський міський голова Анатолій Федорук маніпулює свідомістю мещканців громади, використовуючи свої інформаційні ресурси. Зокрема, 1 лютого на його офіційній сторінці у Facebook було розміщено сюжет «Новини громади» про обговорення на сесії міської ради змін до Генерального плану Бучі, де було вирізано усі гострі моменти з обговорення. Про це заявила депутатка Бучанської міськради від партії «Європейська Солідарність» Катерина Українцева.

Коментуючи сюжет, депутатка зазначила, що інформаційний матеріал на сторінці Федорука є необ’єктивним і подає лише точку зору, вигідну меру: “В сюжет не включили жодного виступу від представників громадськості, які були присутні та виступали на сесії, стояли з плакатами. Як це можна вважати об’єктивною інформацією???”.

А виступ самої Українцевої в сюжеті подано таким чином, що повністю спотворює його суть. “Звертаюся до відповідальних за підготовку цього сюжету! Мій виступ викладено неповно, що значно спотворило суть мого виступу. Я заперечила проти затвердження цього Генерального плану і грунтовно, по пунктах пояснила чому», – пише  депутатка і вимагає від команди мера об’єктивності у роботі з інформацією. 

«Вимагаю в подальшому дотримуватися об’єктивності в поширенні інформації. Слова міського голови та те, як він намагався перебивати виступаючих від громадськості, не увійшли в сюжет. Таке висвітлення інформації свідчить про використання цього ресурсу з метою підвищення авторитету міського голови. Мною буде направлено запит щодо відповідальних за такий сюжет і на своїй сторінці я викладу повну версію обговорення цього питання на сесії!” – додала Катерина Українцева.

05 Feb 2022 16:38