Заступника начальника ірпінської поліції Жабченка звільнено

Заступника начальника Ірпінського відділу поліції Сергія Жабченка звільнили з посади. Про це журналістам ITVповідомило джерело в поліції.

За інформацією джерела, Жабченка звільнили через зловживання службовим становищем: «Новому керівництву стали відомі факти про використання Жабченком службового становища з метою особистого збагачення, “торгівлю” відкриттям чи закриттям кримінальних проваджень; систематично стали надходити скарги від жителів регіону щодо “кришування” Жабченком незаконного збуту наркотиків і тіньового ринку металобрухту».

Слід зазначити, заступником начальника Ірпінського відділу поліції Сергій Жабченко працював з 2018 року. За цей час змінилося троє керівників відділку, сам же Жабченко залишався на посаді. Крім того, він другу каденцію поспіль є депутатом Гостомельської селищної ради. Мешкає в Гостомелі.

Цікаво, що звільнення Сергія Жабченка з посади співпало з повідомленнями про його погрози комунальникам Ірпеня. Як заявила начальниця комунального підприємства «Управління благоустрою міста» Юлія Прибилова, це сталося 12 березня – під час спроби комунальників на виконання рішення Ірпінського виконкому прибрати незаконно встановлений будівельний вагончик на вулиці Громадянській. Тоді Жабченко, за словами Юлії Прибилової, погрожував їй арештувати комунальників і забрати у відділок.

23 Mar 2020 17:52