“Орлан Інвест-Груп” знову програв суд – сплатить ще 1 млн грн до бюджету Ірпеня

Господарський суд Київської області прийняв рішення щодо стягнення з ТОВ “Орлан-Інвест-Груп” на користь Виконавчого комітету Ірпінської міської ради пайової участі. Про це стало відомо з ухвали Господарського суду Київської області від 2 березня 2020 року.

Так, “Орлан-Інвест-Груп” зобов’язаний заплатити 1000000 (один мільйон) грн. 00 коп. основного боргу, 35000 (тридцять п`ять тисяч) грн. 00 коп. штрафу, 63972 (шістдесят три тисячі дев`ятсот сімдесят дві) грн. 60 коп. пені, 5917 (п`ять тисяч дев`ятсот сімнадцять) грн. 80 коп. 3% річних, 2450 (дві тисячі чотириста п`ятдесят) грн. 00 коп. інфляційних втрат, 16085 (шістнадцять тисяч вісімдесят п`ять) грн. 11 коп. судового збору.

В обґрунтування позовних вимог, позивач посилається на невиконання відповідачем своїх договірних зобов`язань щодо сплати пайового внеску на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури м. Ірпінь, у зв`язку з чим позивач просив суд стягнути з відповідача загалом 580109,58 грн., а також судовий збір. 

Нагадаємо, Верховний суд зобов’язав компанію-забудовника сплатити до міського бюджету 1,7 млн грн. Після цього виконавча служба наклала арешт на рахунки та майно ТОВ “Орлан-Інвест Груп”. Наразі проходить опис майна боржника зі сплати пайової участі.

6 листопада компанія “Орлан-Інвест груп” програв Ірпінській міській раді ще один суд. Рішенням Господарського суду Київської області “Орлан-Інвест груп” має сплатити до міського бюджету Ірпеня ще 457 577 гривень.

8 листопада Господарський суд Київської області стягнув з ТОВ “Орлан-Інвест груп” до бюджету Ірпеня 2 243 375,6 гривень.

Сьогодні, 18 листопада Господарський суд Київської області своїм рішенням стягнув з ТОВ “Орлан-Інвест Груп” ще 302498,63 грн.

Нагадаємо, що Ірпінський відділ Національної поліції відкрив кримінальне провадження за номером 12019110040001899 за ч.4 ст.358 КК України щодо несплати пайової участі забудовником Антоном Мирончуком. Це сталося після того, як прокуратура Ірпеня відкрила та наступного ж дня без жодних слідчих дій закрила аналогічне провадження.

Антон Мирончук та його компанія “Орлан-Інвест Груп” є найбільшими неплатниками пайової участі до місцевого бюджету. Бюджет Ірпеня недоотримав від Антона Мирончука та його компанії “Орлан-Інвест Груп” понад 13 млн грн.

Раніше місцеві активісти звинувачували Антона Мирончука у організації побиття громадських діячів та використання “тітушок” для нападу на активістів та спалення їхніх автівок.

Кримінальні провадження по злочинах власника будівельної компанії “Орлан-Інвест Груп” Антона Мирончука перебувають на контролі Генпрокуратури та Народного депутата України від партії “Слуга народу” Ольги Василевської-Смаглюк.

Антон Мирончук також відомий тим, що намагався уникнути кримінальної відповідальності за несплату пайової участі до бюджету Ірпеня і за закриття проваджень давав хабарі у вигляді комерційної нерухомості та квартир екс-прокурору Києво-Святошинського району Юрію Дмитруню та екс-прокурору Ірпеня Максиму Роговенку. Втім, обидва корумповані прокурори – Дмитрунь та Роговенко – з тріском вилетіли зі своїх посад.

19 Mar 2020 09:20