Адвокати Федорука затягують розгляд справи проти нього – суд вкотре перенесли

Судове засідання у справі щодо розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах посадовими особами Бучанської міської ради вкотре відклали. Цього разу його перенесли на 22 квітня 2020 року. Суддя не виключає, що сторона захисту свідомо затягує процес.

Розгляд справи, де обвинуваченими виступають Бучанський міський голова Анатолій Федорук, секретар Бучанської міськради Василь Олексюк,ексначальник відділу Держкомзему в місті Буча Олександр Дзюблюк та ексочільник ірпінського відділу земельних ресурсів Микола Шульга мав відбутися сьогодні в Ірпінському міському суді під головуванням судді Валерія Линника. Однак на засідання не з’явилися два захисники обвинувачених. Саме через це справу відклали.

Варто зазначити, що таким чином розгляд цієї справи затягується вже роками.Щоразу на судові засідання з різних причин по черзі не з’являються то захисники, то хтось із обвинувачених. За відсутності одного з чотирьох підозрюваних або когось із їхніх адвокатів суддя Линник відкладав розгляд справи вже не один раз.

«Можливо, це й свідомо, однак поки що в суду немає таких даних, що це зловживання правом», – зазначив суддя Линник, відповідаючи на запитання журналістів щодо ймовірності свідомого затягування розгляду справи обвинуваченими.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України підозрює Анатолія Федорука, Василя Олексюка, Олександра Дзюблюка та Миколу Шульгу в перевищенні службових повноважень під час виділення землі в межах бучанського лісу, зокрема й 14 га так званого «Бучанського межигір’я».

Ця судова справа є унікальною тому, що провадження, відкриті Генпрокуратурою щодо вищезгаданих чотирьох чиновників, об’єднали в одне й у такому вигляді передали до суду. Тепер обвинувачені мають можливість відтягувати розгляд справи в суді роками.

02 Mar 2020 14:56