Я проти незаконної забудови у Бучі, – Зіневич
Віктор Крупій та Анатолій Федорук на бізнес-нараді в бучанському ресторані «Тоскана Гриль»

Забудовник Лісової Бучі Олексій Зіневич виступив проти свавілля з незаконною забудовою в місті Буча Київської області. Як відомо, останніми роками всі ласі шматки мер Бучі Анатолій Федорук віддає незаконному забудовнику Віктору Крупію, який був підставною особою при будівництві ЖК “Благодатний” та ЖК “Шервуд Парк” та кинув інвесторів ЖК “Голд Сіті” в Бучі.

“Я проти незаконної забудови біля церкви, і її скоріш за все не буде, і я категорично проти забудови на Революції. Тарасівська та біля Модуля пустирі, і там логічно розташувати забудову за умови одночасної побудови інфраструктури. Стосовно Островського, питання складне, ця забудова зараз розглядається у контексті розв’язання питання недобудови Gold City (забудова скандального кидали-забудовника Віктора Крупія)”, – написав Зіневич у коментарі на своїй Facebook-сторінці.

Почав свій трудовий шлях горе-забудовник Віктор Крупій з таксиста, який при перших присмерках починав грачувати біля готелю “Ірпінь”. Здібного таксиста помітили тоді забудовники сумнозвісних ЖК “Благодатний”, які й взяли його на роботу водієм, на якого потім оформляли сумнівні угоди по повторному продажу квартир.

На спіонерені в інвесторів кровні Віктор Крупій почав будувати в Бучі ЖК “Голд Сіті” (ТОВ “В квартирі”). У сюжеті телеканалу “Погляд” ошукані інвестори будівництва Крупія розповідають про те, що в усіх будівельних проектах Крупія є ознаки шахрайства.

“Спостерігається шахрайство, що в “Шервуді”, що в “Благодатному”, що в “Голд Сіті”. Тому що будівництво відбувається до певного етапу, а потім зупиняється. Всі гроші, як говорить наш інвестор (Крупій, – ред.), “проїдаються” або вкладаються в якісь проекти мерії, допустимо, ЦНАП у Бучанській мерії зроблений за кошти вкладників недобудованого ЖК “Голд Сіті”, – розповідає “Погляду” Ксенія, ошукана інвесторка ЖК “Голд Сіті”.

Віктор Крупій належить до самого близького кола друзів мера Бучі Анатолія Федорука. Подейкують, що до Федорука Крупія привів секретар Бучанської міськради Василь Олексюк, з яким Крупій пройшов таїнство куріння конопельки у бучанських гаражах.

Як пишуть журналісти інтернет-видання “Моя Київщина” у статті “Чому мер Бучі Федорук не допоможе ошуканим інвесторам забудовника Крупія” , Віктор Крупій залишив без грошей та квартир десятки інвесторів. “Моя Київщина” називає Крупія “гаманцем Бучанського міського голови Анатолія Федорука

“Вигнавши декілька поверхів будинку та “збривши” гроші з інвесторів, Крупій заморозив будівництво “Gold City”. Причиною цього стала банальна любов забудовника до розкоші та наближеність до Федорука, яка вимагала від Крупія великих фінансових вливань. Доказом цьому можна навести виступ Дзідзьо на 115-ій річниці міста Буча, та організацію нещодавньої “Агенції регіонального розвитку Бучанської об’єднаної територіальної громади”, витрати на які покривав саме Крупій. Місцеві розповідають, що навіть місцевий ЦНАП був побудований за кошти інвесторів “Gold City”. Тобто гроші людей йшли на все, на що тільки можливо, але не за прямим призначенням – будівництво їхнього будинку”, – зазначається у публікація сайту “Моя Київщина”.

Заява Зіневича про незаконну забудову Бучі викликає подив, адже у тій же статті сайту “Моя Київщина” Олексія Зіневича теж називають… забудовником. Імідж забудовника Лісової Бучі погано впливає на репутацію Зіневича – його нещодавно позбавили візи до США. Ймовірно, через критику близького до Федорука забудовника Крупія Зіневич хоче відбілити свою репутацію. Якщо це не так, то єдиною причиною критичної заяви Зіневича по відношенню до Крупія та Федорука може бути звичайний переділ будівельного ринку міста Буча між діловими партнерами Федорука – Зіневичем та Крупієм.

10 Nov 2019 10:35