Прокурора Роговенка з Ірпеня звинуватили у тиску на бізнес

Заступника Ірпінського прокурора Київської області Максима Роговенка звинуватили у тиску на бізнес та на втручання в господарську діяльність. За неформальною вказівкою Роговенка незаконний демонтаж металевих конструкцій – носіїв рекламної кампанії, здійснювався з перевищенням службових повноважень, що призвело до пошкодження та вилучення майна власників (ПП «Передайз» та ТОВ «Стрітс») та орендаря (ТОВ «Піар-лайн») металевих конструкцій.

“Заступник Ірпінського прокурора Максим Роговенко дав неформальну команду порушити кримінальне провадження №42019111200000613 від 10.09.2019 р., організовуючи цілеспрямований тиск на бізнес, перешкоджаючи господарській діяльності ТОВ “Піар Лайн”. Кримінальне провадження порушене за відсутності складу злочину з огляду на предмет  кримінального провадження. Частиною 1 статті 343 Кримінального кодексу України передбачено, що втручання в діяльність працівника правоохоронного органу полягає у здійсненні впливу у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися прийняття незаконного рішення. Проте, в даному випадку наявні цивільно-правові відносини, а не кримінальне правопорушення”, – йдеться у журналістському розслідуванні інтернет-видання “Нова Влада”.

“Дії слідчих щодо демонтажу металевих конструкцій – носіїв рекламної кампанії, здійснювались з перевищенням службових повноважень, що призвело до пошкодження та вилучення майна власників (ПП «Передайз» та ТОВ «Стрітс») та орендаря (ТОВ «Піар-лайн») металевих конструкцій. Постановою слідчого від 12.09.2019 р. в якості речового доказу було визнано рекламні щити, але після вказівок Максима Роговенка демонтували не тільки рекламні щити, а повністю всі металеві конструкції разом з рекламними щитами. Внаслідок незаконних дій прокуратури були нанесені збитки власникам майна, а саме, був вчинений грабіж металевих конструкцій, які належать ПП «Передайз» та ТОВ «Стрітс» та перебували у володінні ТОВ «Піар-лайн» на підставі відповідних договорів. Внаслідок незаконних дій прокуратури були нанесені збитки власникам, які втратили можливість розмістити на металевих конструкціях інші  біг-борди та повинні понести додаткові витрати на повторне встановлення рекламних конструкцій, що були вилучені та демонтовані з залученням підрядних організацій. При цьому, збитки орендаря, внаслідок незаконних дій слідчих полягають у позбавленні можливості підписувати договори про надання рекламних послуг в майбутньому для розміщення рекламних кампаній на цих біг-бордах. Як наслідок, вбачається упущена вигода (втрата грошових коштів); відсутності можливості продовжити виконання діючих договорів про надання рекламних послуг. У зв’язку з чим, змушені повернути кошти по рекламній компанії клієнтам (упущена вигода); У майбутньому понесе витрати на повторне встановлення рекламних конструкцій, що були вилучені та демонтовані з залученням підрядних організацій та оплатою їх послуг”, – зазначають журналісти.

Місцеві активісти неодноразово називали Максима Роговенка “кілером у прокурорських погонах” у звязку з виконанням ним політичних та господарських замовлень, отриманням неправомірної вигоди від усунення конкурентів та політичних опонентів замовників.

Дії Роговенка мають системний та одноманітний характер. Характеризується в колективі як жадібний, колегам із замовлень віддає лише “крихти”. Дехто, не витримавши образливих подачок Роговенка навіть звільнився з прокуратури.

Колеги називають Роговенка “Макс Гниль” – через особливості його характеру та через постійне замовлення на робоче місце дешевих курей-гриль.

Більшість замовлень Роговенко намагається виконати руками своїх підлеглих, обіцяючи їм підвищення заробітної плати та обід в дорогому ресторані. Втім, замість смачного обіду його колег зазвичай чекає лише курка-гриль та пляшка оковитої. А Максим Роговенко тим часом продовжує оформлення квартир на своїх друзів, родичів та близьких. Але це вже тема наступних журналістських розслідувань.

15 Oct 2019 15:34