Прокурор Дмитрунь покривав всі злочини минулої влади, – нардеп

Народний депутат України Ольга Василевська-Смаглюк розкритикувала роботу Києво-Святошинського прокурора Юрія Дмитруня та повідомила, що очікує від Генерального прокурора України призначення нових незаангажованих людей. Як відомо, Ольга Василевська Смаглюк є принциповим борцем із незаконними забудовами в місті Буча, а Юрія Дмитруня називають “найбагатшим прокурором України”.

“Прокурор Дмитрунь – це людина, яка працювала протягом останніх років і покривала всі злочини минулої влади, і частково, діючої влади. Не сподіваюся від них (від Києво-Святошинської місцевої прокуратури, – ред.), що вони почнуть робити свою справу, а дуже чекаю від Генерального прокурора кадрових призначень нових і незаангажованих людей, які почнуть працювати”, – заявила у своєму відеокоментарі Ольга Василевська-Смаглюк.

Позиція Народного депутата України є логічною та обґрунтованою, виходячи з того, що Юрій Дмитрунь є найбільш скандальною персоною в історії місцевих прокуратур. Якщо раніше були “діамантові” чи “піщані” прокурори, то Дмитруня називають “квартирний прокурор” через його пристрасть до колекціонування квартир у нових житлових комплексах. Спочатку Дмитрунь руками працівників Києво-Святошинської прокуратури робить “наїзд” на забудовників, а потім отримує від них відкупні у вигляді квартир.

Як повідомляли раніше ЗМІ, Юрій Дмитрунь перебуває на постійній зарплаті у місцевого забудовника Антона Мирончука. Взамін Дмитрунь саботує розслідування підпорядкованою йому Ірпінською прокуратурою кримінального провадження по несплаті Мирончуком 13 мільйонів пайової участі до міського бюджету. Крім цього, Дмитрунь всіляко захищає незаконні забудови Мирончука в Ірпені та Бучі. Найбільш скандальною забудовою Мирончука в Бучі став ЖК “Вандервуд”.

Це не єдина схема, де Дмитрунь працює за бартером. Інформаційний захист Дмитруню надає скандальновідомий забудовник Лісової Бучі Олексій Зіневич, який отримав 1,6 на підставних осіб та збудував на цій території свій маєток, загородивши чотирьохметровим парканом бучанську міську вулицю Ганни Барвінок. Взамін Дмитрунь саботує розслідування 5 кримінальних проваджень по шахрайству Зіневича та мера Бучі Федорука.

Після того, як Народний депутат України Ольга Василевська-Смаглюк зайняла принципову позицію щодо дерибанників землі та незаконних забудовників, з’явилася надія на те, розслідування цих проваджень прокурор Києво-Святошинського району не зможе так цинічно гальмувати. З’явилася надія на те, що ці провадження дійдуть до суду і винні будуть покарані відповідно до закону.

28 Nov 2019 22:53