Федорук віддав 5,5 га біля бучанського парку під забудову

Мер Бучі Анатолій Федорук віддав під забудову 5,5 га біля Бучанського парку. Сьогодні відповідне рішення 18-ти голосами (як то кажуть, “впритик”) прийняли депутати Бучанської міської ради, свій голос “За” віддав і сам міський голова, бо без його голосу рішення не прийняли б. Проголосувати депутатів він змушував міських депутатів у своєму кабінеті.

Перед цим Федорук розіграв черговий спектакль. З одного боку, він пообіцяв забудовникам та обласній поліції віддати 5,5 га біля центрального бучанського парку під багатоквартирну забудову. Разом з цим, він руками свого бізнес-партнера Олексія Зіневича надав питанню виділення публічного резонансу, через що він “додав ваги” своїй підтримці цього питання.

Першим в гру включився Олексій Зіневич – скандальновідомий забудовник Лісової Бучі, якому Анатолій Федорук віддав під персональний маєток 1,6 га земель лісового фонду.

Зіневич у своєму пості розкритикував обласну поліцію і звинуватив екс-очільника обласної поліції Дмитра Ценова у “дерибані”: “Завтра у Бучі відбудеться сесія міської ради, на якій депутатам запропонують узаконити дерибан зеленої зони, що знаходиться у користуванні національної поліції… Нагадаю, не дивлячись на бойню з місцевими жителями Дмитро Ценов та його “старші товариші” роздерибанили 1 Га землі і віддали під багатоповерхівки. Вже завтра зацікавлені особи намагаються віддати під багатоквартирну забудову 5,5 гектарів біля центрального бучанського парку. Я хочу попередити депутатів про персональну відповідальність за це рішення. Шановні депутати, Вам варто багато разів подумати перш ніж віддавати під сокиру цей мальовничий шмат Бучі. У разі, якщо таке рішення буде прийнято мої юристи оскаржуватимуть його у суді, а шанси теперішніх депутатів пройти у наступну раду прямуватимуть до нуля, пильну постійну увагу ЗМІ та ГО я гарантую. У разі прийняття такого рішення Бучанського Голову прошу його ветувати”.

Цей пост Зіневича виглядає виключно як цинічна гра Федорука, який у випадку не проходження питання, міг би виправдати це діями “активістів” та резонансом з боку “Льоші Зіни”.

Втім, вже ніхто з місцевих жителів не повірить у публічне з’ясування відносин між Зіневичем та Федоруком. І цьому декілька причин. По-перше, Зіневич та Федорук дуже тісно спілкуються і всі питання вирішують кулуарно. По-друге, саме Федорук виділив Зіневичу 1,6 га землі на підставних осіб та дозволив огородити цілу Бучанську вулицю Ганни Барвінок, яку Зіневич обгородив чотирьохметровим парканом. До речі, Ірпінський міський суд арештував (апеляція залишила в силі рішення про арешт) земельні ділянки під будинком Зіневича, а самого Зіневича США позбавило візи через причетність до земельних махінацій. По-третє, саме телеканал Зіневича “Погляд” постійно робить виключно позитивні піар-сюжети про діяльність Федорука і проводить кампанії з чорного піару проти опонентів бучанського мера.

Федорук, щоб віддати 5,5 га біля Бучанського парку, віддав за це питання навіть свій голос. Це попри те, що оприлюднена принципова позиція Народного депутата України Ольги Василевської-Смаглюк полягала у тому, щоб не віддавати ці землі під забудову.

За кілька годин до сесії депутатка оприлюднила пост, у якому застерігла Федорука приймати чергове незаконне рішення: “В Бучі назріває друга «Кампа». Сьогодні БМР збирає сесію, щоб затвердити план забудови території по вул. Яблунська, Вокзальна та колії Пд-Зх Залізниці. І, якщо все піде за задумом ділків, замість пожежного депо, на ділянці, яка була передана МНС, а також замість земель дитячого табору, який належить ГУ НП в Київській області, можливо, будуть зведені чергові багатоквартирні будинки. Ми виступаємо категорично проти. Мер Анатолій Федорук, доводжу це до вашого відома. Наш представник Максим Петльований може це озвучити Вам прямо на сесії”.

А 25 листопада Ольга Василевська-Смаглюк дала чітко зрозуміти конгломерату Федорука та забудовників, що не полишить так просто незаконне спорудження ЖК “Кампа”: “І знову про Кампу. Незважаючи на те, що депутати бучанської міської ради проголосували за розірвання договору оренди земельної ділянки, а ДАБІ скасувало дозвіл на будівництво, забудовник Мирончук вирішив продовжити роботу. Сьогодні бучанці зафіксували, як 2 працівники ніби зварювали арматуру на території закритого будівництва та викликали поліцію. З керівництвом поліції вже поговорили. За його словами, наряд досі там, очікує надання документів на “законне” виконання робіт. Завірили, що тримають ситуацію під контролем. Будемо слідкувати за перебігом подій далі та приймати рішення про наші подальші дії”.

Окрім цього, на цій сесії Бучанської міської ради, депутати затвердили детальний план території, який відкриє шлях для скандальної багатоповерхової забудови на місці свердловин питної води. Мова йде про будівництво у Бучі на розі вулиці Островського та бульвару Богдана Хмельницького. Дана багатоквартирна забудова не розрахована генеральним планом міста, є зоною мереж водопостачання та власністю громади. На території, яку планують забудувати, є дві свердловини, які забезпечують половину центру міста питною водою.

Але це не завадило Анатолію Федоруку на березневій сесії зініціювати рішення щодо розробки детального плану забудови цієї земельної ділянки багатоповерховим будинком. Рішення на розробку документації прийняла  55 сесія  Бучанської міської ради. Дозвіл наданий забудовнику КП «Бучабудзамовник». Раніше КП “Бучабудзамовник” вже зверталося до КП “Ірпіньводоканал” з питанням про виведення цих свердловин з експлуатації. Проте, отримали відповідь, що це можливо лише за умови будівництва нових свердловин, які забезпечать водопостачання. Про будівництво свердловин поки що не йдеться, а от питання багатоповерхової забудови буде швидко вирішене.

Звісно, якщо громада не скаже своє слово. Проігнорувавши питання забудови на розі вулиці Островського та бульвару Богдана Хмельницького, мешканці вірогідно зіштовхнуться із серйозними проблемами і матимуть шанс залишитися без води.

Тепер все залежить від Києво-Святошинської прокуратури, яка або звернеться до суду з клопотанням про скасування цих двох скандальних рішень Бучанської міської ради, або не звернеться, отримавши там “свої метри квадратні”. Не дарма ж прокурора Києво-Святошинського району називають “квартирним прокурором” або “Найбагатший прокурор України”.

Анатолій Лисаченко, “БУЧА Є БУЧА”

28 Nov 2019 15:16