Бучанський лох Олексій Зіневич

Скандальний забудовник Лісової Бучі Олексій Зіневич роками піарив на своєму телеканалі “Погляд” мера Бучі Анатолія Федорука. Вихваляв активно Бучу та готував сюжети з чорним піаром про Ірпінь. Федоруку це було потрібно для того, щоб продати свою землю та нерухомість у Бучі та дискредитувати ринок Ірпеня. Через канал Зіневича Федорук також відбілював свою репутацію після низки кримінальних справ, де він є фігурантом. Розрахувався Федорук із Зіневичем земельними ділянками, виділивши на підставних осіб 1,6 га. Там Зіневич побудував маєток, але ділянки під маєтком арештувала прокуратура. Таким чином, Зіневич виявився черговим потерпілим, якому Федорук дав сумнівні активи. Тому Олексія Зіневича по праву почали називати “Бучанський Лох”.

Нещодавно Київський апеляційний суд переніс розгляд справи про зняття арешту з ділянок власника інтернет-провайдера “Бест” та телеканалу “Погляд” Олексія Зіневича на 20 листопада 2019 року. Раніше ці ділянки арештував Ірпінський міський суд за клопотанням заступника прокурора Київської області. Таким чином, ділянки досі залишаються арештованими, Зіневич не має права відчужувати та розпоряджатися ними. Ну хіба не лохонув Федорук Зіневича?

Оскаржити рішення Ірпінського міського суду намагалася рідна сестра Олексія Зіневича – Зіневич Наталія Олексіївна. Але суд отримавши відзив прокуратури на апеляційну скаргу Наталії Зіневич, переніс своє засідання на 20 листопада.

Таким чином, Зіневич не може згідно рішення суду відчужувати ділянки та користуватися ними. Сумнівний “презент” від мера Бучі Анатолія Федорука, чесно кажучи.

Саме через розрахунки за позитивні сюжети каналу “Погляд” у вигляді земельних ділянок Зіневич став фігурантом кримінальних проваджень щодо шахрайства при незаконному виділенні на підставних осіб 1,6 га в Лісовій Бучі.

Наразі прокуратурі вдалося через арештувати лише 0,4 га з масиву 1,6 га. Ці 0,4 га були незаконно виділені на співробітників інтернет-провайдера “Бест” Артема Бабенка, Андрія Протаса, Тетяну Остапчук та Артема Королькова. За дивним збігом обставин ділянки виявилися зовсім поруч. Ще до завершення процедури виділення цих ділянок Зіневич вирізав дерева та побудував на ділянках свій маєток, який обгородив всупереч будівельним нормам чотирьохметровим парканом. При цьому Олексій Зіневич загородив бучанську міську вулицю Ганни Барвінок, здійснивши її самозахоплення. Це перший випадок в історії українського кримінального права, коли одна людина захоплює міську вулицю, а прокуратура, поліція та міська влада взагалі не реагує на це.

Після виділення ділянок своїм підлеглим, вони переписали цю землю Зіневичу Олексію Олексійовичу. В подальшому Зіневич подарував ці 4 ділянки своїй рідній сестрі Зіневич Наталії Олексіївні.

Нагадаємо, що Олексій Зіневич та його земельні махінації в Лісовій Бучі фігурують у кількох кримінальних провадженнях, зокрема:

  • кримінальне провадження №420191112000000081 від 28.01.2019 р. за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Розслідує слідчий відділ Ірпінського відділу Головного управління Національної поліції в Київській області.
  • кримінальне провадження №420191112000000098 від 08.02.2019 р. за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України. Розслідує слідчий відділ Ірпінського відділу Головного управління Національної поліції в Київській області.
  • кримінальне провадження №22019000000000048 від 27.02.2019 р. за ч.3 ст.190, ч.2 ст.358, ч.2 ст.365-2 Кримінального кодексу України. Розслідує Слідче управління Головного управління Національної поліції в Київській області.
  • кримінальне провадження №42019000000001102 від 17.05.2019 р. за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України. Розслідує Слідче управління  Головного управління Національної поліції в Київській області.
  • кримінальне провадження №42019000000001103 від 17.05.2019 р. за ч.2 ст.365-2 Кримінального кодексу України. Розслідує Слідче управління  Головного управління Національної поліції в Київській області.

Немало проваджень через те, що Зіневич повівся на схему Федорука і отримав на своїх підставних осіб цю землю в Бучі. При цьому, ця земля вже фігурувала у кримінальному провадження про розкрадання Федоруком 890 га у Лісовій Бучі. По цій справі зараз відбуваються засідання в Ірпінському міському суду і Федорук активно намагається затягнути судовий процес.

Виникає питання. Якщо Зіневич знав про правову чистоту  цієї землі і погодився на розрахунок за сюжети у “земельній формі”, то він справжній лох, адже через цю землю став фігурантом кримінальних проваджень і назавжди спортив собі репутацію. А якщо Зіневич, допустимо, не знав, що ця земля фігурує у кримінальних провадженнях по Федоруку (при цьому про це знає кожен бучанець), то він ще більший лох, адже не було жодного смислу отримувати цю землю у вигляді оплати за сюжети.Тим більше, що через цей земельний скандал, США позбавили Олексія Зіневича візи.

До речі, Федорук поза очі так і називає Олексія Зіневича – “лох”. Це при тому, що в регіоні Зіневича називають більш м’яко – “Льоша Зіна”. До речі, подейкують, що прізвисько “Льоша Зіна” придумав Зіневичу той таки Федорук.

А Зіневич та його канал “Погляд” продовжують вихваляти Анатолія Федорука та замовчувати про його корупційні схеми і незаконне будівництво в Ірпені. Бучанський лох.

11 Nov 2019 13:19